Съдят двама добричлии, обирали апартаменти
Съдят двама добричлии, обирали апартаменти / netinfo

В Районен съд - Добрич започва делото срещу 39-годишния Тошко Тодоров и 37-годишния Даниел Петков. Двамата добричлии ще отговарят за кражби на чужди вещи на стойност 2 678 лева. Тодоров е извършил престъплението в условията на опасен рецидив.

На 2 януари 2009 година вечерта двамата отключили с техническо средство входната врата на апартамент на бул. „Трети март" в Добрич и задигнали 180 лева, позлатен джобен часовник, лична карта, свидетелство за управление на моторно-превозно средство и дебитна карта на името на собственика на жилището. През тераса те се прехвърлили в съседния апартамент и като насилили балконската врата на кухнята, влезли в него. Оттам взели 500 евро, 730 лева, дамски златен ланец със златно кръстче и синджир с общо тегло 30 грама, а също и дебитна карта. Счупили патрона на входната врата и напуснали жилището.

На другия ден Петков изтеглил 50 лева от едната картова сметка. Извършителите били разкрити по записа от камерата на банкомата и по оставените от тях следи от обувки.

Тошко Тодоров има основно образование, управител е на еднолично дружество и е реабилитиран по 4 осъждания. Даниел Петков е с основно образование, безработен, неженен.