Съдия-изпълнител обяви за продан  вилата на  Миролюб Гаич
Съдия-изпълнител обяви за продан вилата на Миролюб Гаич / netinfo
Частният съдия изпълнител Николай Желев обяви на публична разпродажба вилата на Миролюб Гаич край Каварна. Търгът ще се проведе на 16-ти юли. Лятната вила на известният бизнесмен се намира на 300 метра от морския бряг на Каварна. Имотът включва терен от 4 400 квадратни метра площ, двуетажна масивна сграда, гараж, портиерна, тенис корт и спомагателни сгради. Има изградени алеи, тераси.

Първоначалната цена за наддаването е фиксирана на 438 000 лева. Според брокери на недвижими имоти цена за подобен имот е изключително изгодна. В момента в района на Северното черноморие почти не се намират имоти с толкова голяма площ и на такава цена. За пример вила на 2-3 етажа с терен от 800-900 квадратни метра се продава между 250 и 350 000 евро. Обикновено такива големи терени са закупуват за изграждане на жилищни комплекси, чийто апартаменти след това се продават. В момента обаче парцели в такива размери трудно се намират, припомнят брокерите.

Имотът на скандалния бизнесмен вече беше обявяван веднъж на търг. Тогава цената му беше над 1 млн. лева, но купувачи не се явиха.

Вилата на Миролюб Гаич бе обявена на търг, за да се удовлетворят вземанията на обявеното в ликвидация дружество „Югоагент-Добрич” ООД, чийто бивш управител и мажоритарен собственик беше Гаич. Ликвидаторът на фирмата обвини Гаич, че не е внесъл в касата на дружеството събрани от наеми средства и бе осъден да заплати 61 440 лв.