ТПК "Свежест" - Добрич
ТПК "Свежест" - Добрич / facebook.com
Дейността на трудово – производствена кооперация „Свежест” в Добрич е на практика блокирана, заради неразбории в управлението й, алармира новоизбраният председател на кооперацията Диляна Петрова. Пред Дарик тя разказа, че на извънредно общо събрание на кооперацията, проведено на 25 юни тази година, са били прекратени правомощията на досегашния председател Диана Иванова и на нейно място била избрана Диляна Петрова – главен счетоводител на фирмата. Нещо повече, Иванова била изключена и като член – кооператор, твърди Петрова. Четирима от общо седемте членове на кооперацията гласували за изключването на досегашния председател.

Заради обжалване на решението от страна на Иванова, регистърното производство е спряно и се чака решението на Районен съд – Добрич по казуса. „В момента има  парадокс – председателят води дело като частно лице срещу кооперацията, а в същото време я представлява” – жалва се Диляна Петрова. По думите й бившата председателка  злоупотребила със служебни средства в размер на 5 хил.лева, което било установено с одит, а през март тази година с решение на Иванова била продадена стопанска сграда в двора на кооперацията на ул.”Поп Богомил” в Добрич с площ над 2 хил.кв.м. за сумата от 80 хил.лв. на нейн близък, при положение, че данъчната оценка на имота е 150 хил.лв. и вече бил намерен купувач за същата сума.

Потърсена за коментар, Диана Иванова бе категорична, че от страна на Диляна Петрова срещу нея се води атака, породена от завист и злоба. „Докато аз фигурирам в Търговския регистър като председател на ТПК „Свежест” ще продължа да изпълнявам функциите си” – заяви Иванова. Тя обясни, че е завела дело в Районен съд - Добрич заради незаконосъобразността на решенията, взети на Общото събрание, проведено на 25 юни. Иванова категорично отрече да е уличена в злоупотреба със средства, а извършеният одит в кооперацията определи като неправомерен. 

„Отнесла съм няколко папки с документи и информация в Икономическа полиция – Добрич. Всички решения, включително и това за продажбата на сградата в двора на кооперацията, са взети с решение на Общото събрание и УС на кооперацията, както и на всеки член-кооператор с писмено заявена от него декларация” – заяви председателят й.

Предметът на дейност на ТПК "Свежест" е производство на разредители и лепила. Очаква се Районен съд- Добрич да се произнесе по казуса.