Събират стари електроуреди
Събират стари електроуреди / Дарик Добрич

Утре, събота, в Добрич ще се проведе първата кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Акцията се организира от Общината. На 5 места на територията на Добрич за по 1 час ще бъде паркиран специализиран автомобил на "Трансинс технорециклираща компания", и всички граждани, които имат ненужни електроуреди могат да ги предадат за последващо оползотворяване. Ще бъдат приемани излезли от употреба телевизори, аудио и видеотехника, печки, котлони, кафе машини, монитори, компютри, хладилници, перални и друга дребна и едра ненужна техника, която застоява по мазета и тавани.

Ето как ще се движи специализираният автомобил в събота. От 09.30 до 10.30 часа той ще бъде в кв."Рилци". От 11.00 до 12.00 часа на паркинга на пл."Свобода". От 12.30 до 13.30 часа в кв."Добротица" на паркинга пред бл.14 (старото обръщало на тролеите по ул. "Батовска") . От 14.00 до 15.00 часа в кв."Дружба" 1 – зад бензиностанция "Лукойл", от  15.30 до 16.30 часа в кв."Балик"-на старото обръщало.

Гражданите от по-отдалечените райони и тези, които имат нужда от помощ за изнасяне на старите, негодни за употреба електроуреди, могат да заявят определен час, в който служители на "Трансинс технорециклираща компания" да отидат и да отнесат негодните за употреба вещи. Заявки се приемат на зеления телефон на община Добрич - 058/604 573 до края на днешния ден. Съгласно действащото законодателство предаването и приемането на електронните отпадъци е безвъзмездно, уточняват от кметството.