Световната купа по волейбол дойде в Добрич
Световната купа по волейбол дойде в Добрич / Дарик Добрич
Добрич стана днес част от „Трофи Тур“, организиран от Международната федерация по волейбол, съвместно с Българската федерация и със съдействието на Община град Добрич.

Добричлии имаха възможност да видят и да се снимат с позлатената 9-килограмова купа, която ще грабне световният шампион по волейбол след малко повече от месец.

световна купа волейбол
Дарик Добрич

„Трофи Тур“ е част от съпътстващите прояви на Световното първенство по волейбол за мъже – най-големият форум във волейбола,  който ще се проведе от 9 до 30 септември в България и Италия. България ще домакинства на няколко етапа на първенството  - от 9 до 18 септември в Русе, от 9 до 23 септември във Варна и от 21 до 23 септември – в София.

световна купа волейбол
Дарик Добрич

Световното се открива на 9-ти във Варна с мача България – Финландия.

Официален гост на събитието в Добрич бе волейболната легенда Любо Ганев - вицепрезидент на Българската федерация по волейбол. На пл."Свобода" дойде и целият тим на ВК"Добруджа 07" с треньора си Пламен Христов, както и кметът Йордан Йорданов.

световна купа волейбол
Дарик Добрич

„Радвам се, че купата е тук, в Добрич. Целта ни е да могат възможно най-много хора да се докоснат и да се снимат с трофея. Победителят ще го вдигне на 30 септември, да се надяваме, че това ще е България. Искаме нашият отбор да играе добре и от сърце, да се раздаде на терена, пък кой знае – у дома и стените помагат”, сподели Любо Ганев.

световна купа волейбол
Дарик Добрич

Той благодари на общините на градовете-домакини на мачовете Русе, Варна и София.

Десетки добричлии имаха възможност да се снимат с купата и Любо Ганев. Имаше и викторина с награди - безплатни билети за първия мач на нашите национали.

световна купа волейбол
Дарик Добрич