Светна коледната елха на Добрич
Светна коледната елха на Добрич / Дарик Добрич
Светна коледната елха на Добрич
68671
Светна коледната елха на Добрич
  • Светна коледната елха на Добрич

Коледният дух дойде и в Добрич снощи със запалването на светлините на градската елха. На тържество на недобре осветения пл."Демокрация", под ръководството на две Снежанки - актриси от Кукления театър, десетки деца дошли за тържеството пяха и танцуваха, отговаряха на въпроси и играха в студа.

Дядо Коледа се появи в лек автомобил кабриолет. Сред тълпата от чакащи го малчугани и значителна суматоха, той се качи по стълбите до елхата, приемайки писма с желания за подаръци. Заедно с кмета Детелина Николова приветстваха добричлии с пожелания за светли и незабравими празници. При светването на лампичките и гирляндите на елхата, бяха запалени огнени атракции и бяха изстреляни фойерверки, което изненада присъстващите.

Добрият старец в рими пожела: "Нека се научим да прощаваме! Повече да се обичаме и да бъдем по-добри не само в такива дни!", както и незабравима Коледа и неповторима година, здраве, щастие и късмет. (чуйте поздравите на Дядо Коледа и кмета в аудиото)

Преди тържеството на площада, в Работилницата за въображение в Художествена галерия се откри изложба с произведения на възпитаници на детските градини. На нея деца от градина №27 пяха и танцуваха с покана към дядо Коледа да дойде и да им донесе сбъднати мечти.