/ netinfo
Училището ще има Класна стая на открито
Средното училище по изкуствата „Кл. Охридски” в Добрич ще отбележи патронния си празник с два концерта, съобщи директорът на учебното заведение Петя Георгиева. Проявите ще се състоят на 22 ноември в залата на Младежкия център.

Инициативата ‚Детско полицейско управление“ стартира за втори път в СУ „Свети Климент Охридски“

Първият концерт е от 16 часа, в него учителите ще се представят пред своите ученици. Програмата е подготвена от преподавателите по музика и хореография в училището. Самият концерт ще бъде изненада за учениците, като работата по сценичната изява ще продължи до последния момент, а подробностите се пазят в тайна.

От 18:00 часа ще се състои втората проява - тя е благотворителна и ще бъде за родители, приятели и гости на учебното заведение. Събират се средства за модернизиране на концертната зала на училището. Тя ще претърпи сериозна промяна, посочи Петя Георгиева и добави, че ръководството на училището иска  да предостави професионални условия на учениците.

СУ Климент Охридски Добрич
netinfo

Залата ще има модерна сцена с подходящо осветление и озвучаване, нов пулт, сценични ефекти и др. Ще бъде подобрена акустиката на залата и тя ще стане по-удобна за обучение и концерти.

Финансови разчети за това колко ще струват ремонтите все още няма. Необходимата сума ще бъде допълнена от бюджета на училището. „Ремонтните дейности най-вероятно ще започнат по време на лятната ваканция догодина, ако успеем да съберем парите”, уточни Георгиева.

В петък - 23 ноември, в двора на училището ще започне да функционира „Класна стая на открито” по проект, спечелен пред МОСВ. Учениците ще имат свой оформен кът в двора, където може да бъде изнесена част от учебния процес. Първото нещо, което ще бъде направено в новата открита класна стая, е засаждане на луковици за пролетни растения.