Първият учебен ден в СУ Димитър Талев
Първият учебен ден в СУ Димитър Талев / СУ "Димитър Талев"
По традиция празничният първи учебен ден в СУ „Димитър Талев“ започна в 9.00 ч. под звуците на химна на Република България. Гости на тържеството бяха Росица Йорданова – заместник-кмет „Икономическо развитие, европейски фондове“, Милко Пенчев – общински съветник и председател на Обществения съвет на СУ „Димитър Талев“, Зорница Михайлова – общински съветник, Митко Митков – експерт Военно окръжие Добрич и Пламена Петкова – председател на Училищното настоятелство. 

СУ Димитър Талев първи учебен ден
СУ "Димитър Талев"

Поздравления към всички присъстващи ученици, учители, родители и гости поднесе Весела Панчева – директор на училището, а поздравителен адрес за началото на новата учебна година талевци получиха от кмета на Община град Добрич Йордан Йорданов и пожелания за спорна учебна година от началника на Военно окръжие град Добрич капитан II ранг Бисер Бонев.
 
Най-вълнуващ бе празникът за първокласниците, които са избрали СУ „Димитър Талев“ за своя успешен старт в образованието. Сформираните три паралелки  от тази година имат и обособени направления - роботика, предприемачество, български традиции. 

СУ Димитър Талев първи учебен ден
СУ "Димитър Талев"

През настоящата учебна година възпитаниците на училището ще повишат езиковите си компетенции в нов кабинет с „умни чинове“. Чиновете са направени от специална сплав, която не се чупи. Дизайнът им е съвременен и всеки чин е оборудван с чип, който разпознава седящия ученик. Първи в новия кабинет ще влязат учениците от VIII-а клас от профилираната паралелка с разширено изучаване на английски език и дигитални компетентности. 
 
Два международни проекта на програмата Еразъм + ще се реализират в СУ „Димитър Талев“ през новата учебна година. Проектът „Future press – online newspaper and radio” е насочен към гимназистите и ще развие технологичните им умения и съзнанието за значението на медиите и сътрудничеството с партньори от други европейски държави и така ще развият своите способности не само като ученици, но и като бъдещи граждани на света. Талевци ще си партнират с училища от Испания, Италия и Гърция. 

СУ Димитър Талев първи учебен ден
СУ "Димитър Талев"

Вторият проект „E-teachers & E-students” обхваща обучителни семинари за учители, които са в сферата на използването на дигитални инструменти и предприемачеството. Педагозите от СУ „Димитър Талев“  повишиха професионалната си квалификация и с две обучения по дигитални технологии. Усвоените от тях нови знания ще бъдат приложени в урочната дейност. Педагозите ще дават домашно по интернет, понякога в час ще се използват и смартфоните на децата.