/ netinfo
Талевци отпразнуваха патронния си празник с концерт в Драматичен театър „Йордан Йовков“, който е кулминация на честванията на 30-та годишнина на СУ „Димитър Талев“.
 

30 години СУ "Д. Талев"
netinfo


Талантливите деца изнесоха пъстър спектакъл, в който се включиха малки и големи с постановка по мотиви от „Преспанските камбани“, представена от ученици от IX до XI клас. Основният мотив в концерта бе запазването на българските традиции и добродетели в бъдеще.

Традиционни български хора изпълниха на сцената ученици, вокалните групи към училището изпяха народни и естрадни песни, а мажоретният състав показа модерен прочит на българска фолклорна песен.

Прочувствен рецитал за смисъла на непреходните човешки ценности, образованието и уважението към учителите изнесоха петокласниците от СУ „Димитър Талев“. С песента „Дано“ на Богдана Карадочева талевци си пожелаха да има повече добри хора, които да съхраняват българското в себе си. Празничият концерт завърши с почерпка с торта и „Многая лета“.

30 години СУ "Д. Талев"
netinfo


Всички гости бяха поканени на коктейл в Художествената галерия. Там бивши възпитаници и учители, родители, благодетели и съмишленици си обещаха да продължават да правят заедно света по-добър и по-красив и да останат талевци завинаги.