Студентите от Добрич против хода на протеста в София
Студентите от Добрич против хода на протеста в София / netinfo
Студентите от Добрич, които отпътуваха за София, за да подкрепят протестите на своите колеги, са разочаровани от хода на протестните действия пред Парламента, алармираха младежите. Председателят на Студентския съвет към ВУ Международен колеж Тодор Парашкевов още преди заминаването на групата заяви, че добричките студенти не желаят събитието да се превръща в политическа провокация. “Ние отиваме пред Народното събрание, за да покажем, че сме съпричастни към недоволството на младите хора… Ние сме там с нашата идея, че сме против насилието и агресията не само в Студентски град. Нещата не се случват само в София, а в цяла България”. С тези думи студените от Добрич се обявиха срещу насилието и безнаказаността в държавата.

След като столична община прекрати протеста, по-голямата част от протестиращите продължават да стоят там, съобщават добричките представители. Обстановката е силно наелектризирана, а сблъсъците между полиция и протестиращи продължават. Присъстващите включват представители освен на студентски, също и на природозащитни и земеделски организации, но най-активни са феновете на футболните клубове.

Студентите от Добрич активно подкрепят протеста “Не на насилието”, “но това, което се случва пред Народното събрание, е в разрез с нашите цели и искания” коментират представителите на студентите във ВУ Международен колеж. “Ние ще продължаваме да се борим срещу агресията в обществото, но се разграничаваме от провокациите, на които днес сме свидетели”.