Студенти по бизнес в Добрич си търсят работодатели на кариерен форум
Студенти по бизнес в Добрич си търсят работодатели на кариерен форум / netinfo

Студенти на Висше Училище Международен Колеж в Добрич, организират първия за града кариерен форум на тема „Нови Възможности пред Бизнеса в България-2010".

За първи път в град Добрич се организира среща между студенти и млади специалисти с изявени в своята област компании в един напълно нов формат. Студентски съвет към Висше Училище Международен Колеж, регионалният офис на глобалната студентска организация AIESEC и местната доброволческа асоциация за организация на събития E.M.V.A . са водещите организатори на събитието, подкрепяни от Кариерния център на висшето училище.

Форумът ще даде шанс на бъдещите професионалисти да се срещнат лице в лице с представители на водещи за бизнеса в България компании. Поканени са представители от различни браншове,съобразно бизнес-направленията, в които се обучават студентите в колежа: Икономика, Туризъм и Администрация и управление. Освен за тях самите, студентите на ВУМК са помислили и за своите състуденти от филиалите на Техническия и Шуменския университет в града. Сред компаниите, които ще се срещнат с младежите са PricewaterhouseCoopers и Ernst & Young, Бенчмарк Финанс, националната компания за недвижими имоти Адрес, хотелските вериги Sol Melia, Helios, Best Western и др. Дарик радио и DarikNews също ще се срещнат със студентите, за да представят своя модел на дейност в динамичната бизнес среда в България и ще представят възможностите за летен стаж.

За първи път в град Добрич студенти и млади специалисти ще разговарят лице в лице с представители на изявени в своята област компании в една напълно нова форма. Целта на кариерния форум "Нови възможности пред бизнеса в България - 2010" е именно среща, на която водещи компании да запознаят студентите и младите специалисти в града със своята дейност, със своя организационен модел, с практиката си в социални инициативи, с възможностите за стажове и практика на младите специалисти.Срещата ще се състои в неформална обстановка, която да позволи по-свободен, пряк контакт между двете страни. „С тази форма искаме да провокираме диалог между студентите и техните потенциални бъдещи работодатели, който диалог да отговори на въпросите на бъдещите професионалисти, да ги информира и запознае по-отблизо с реалната среда на бизнеса и изискванията му за успешна кариерна реализация" споделя Калоян Костадинов (Кал), председател на Студентски съвет към висшето училище.

Това е много добра възможност и за града като цяло, не само за самите студенти, тъй като голяма част от поканените гости ще посетят града за първи път, а сред тях има и компании, които планират отваряне на свои офиси в областта, което е още една добра възможност за млади специалисти в различни области да си намерят работни места.Форумът ще бъде излъчван в реално време на сайта на една от студентските организации - инициатори на събитието: emva.vumk.eu