Студенти от Добрич обслужваха Бил Клинтън и Бионсе на най-скъпото голф игрище в света
Студенти от Добрич обслужваха Бил Клинтън и Бионсе на най-скъпото голф игрище в света / netinfo

5-ма студенти от Висшето училище Международен колеж в Добрич стажуваха на най- скъпото голф игрище в света - „Либърти нейшънъл", разположено на 900 метра от Статуята на свободата, съобщиха от училището.

Самото игрище и футуристичната клубна къща на устието на река Хъдсън струват 250 млн. долара. За членство в голф-клуба „Либърти нейшънъл" се приемат само поканени, а входната такса е 500 000 долара. Тук голфират хора от висшите кръгове на САЩ като екс - кметът на Ню Йорк Рудолф Джулиани, петролният магнат Били Гети, предприемачът Кенет Лангун, спортни и шоу-звезди.

Собственикът на клуба Пол Файърмен е сред хилядата най-богати хора на планетата. Той е основател на спортната империя „Reebok".

По време на летния си стаж на голф игрището, студентите от Добрич са обслужвали Бил Клинтън, Доналд Тръмп, Бионсе, Джей Зи, Тайгър Уудс.

Възпитаниците на Международния колеж са първите български студенти, които провеждат лятна практика на елитния голф клуб. Те са получили покана да стажуват отново и през голф сезон 2010.