Студент от Добрич премина обучение за шоколатиер в Белгия
Студент от Добрич премина обучение за шоколатиер в Белгия / ВУМК

Обучение за шоколатиер в Белгия премина студент на Кулинарна академия HRC в Добрич, съобщават от учебното заведение. Това е Александър Димитров, студент 3-ти семестър в Кулинарната академия към Висше училище Международен колеж. Той е прекарал четири дни във фабриката на истинския белгийски шоколад Белколад през изминалата седмица.

За трета поредна година фабриката на Белколад в Ерембодегем, Белгия, организира специализирано обучение за изявени студенти от различни държави.

Българският студент бе сред група от 7 студенти от различни националности, на които професионални напътствия даваха специалистите на Белколад, занимаващи се със селекция и откриване на нови вкусове при производството на шоколад за сладкарската промишленост в цял свят.

Освен професионалното обучение, участниците са се запознали и с културата на Белгия, в която шоколадът има централно място. Те са посетили „столицата на шоколада” – град Брюж, който за своите размери на средно голям град (117 хил. жители) има 48 магазина само за шоколад, голяма част от тях производители, както и шоколадовият музей „Чоко-Стори”.