Студено
Студено / Дарик Нюз - архив

Вятърът ще се ориентира от север-североизток, през деня ще е умерен и силен. С него ще нахлува студен въздух. В Североизточна България и по планинските проходи ще има условия за образуване на навявания. Минималните температури сутринта ще са от минус 5 до 0 градуса, максималните - от минус 3 до 2 градуса, съобщава НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще се повишава, все още ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще е облачно и на места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, временно - и силен, север-североизточен вятър. Максималните температури ще са от минус 1 - по северното, до 3 градуса - по крайното южно крайбрежие. Температурата на морската вода ще бъде 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще е облачно и ще вали сняг. Ще духа умерен, след обяд - и силен, североизточен вятър и с него температурите ще се понижават. На места ще има и виелици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра - около минус 11 градуса.

Във вторник с умерен - в Източна България, и силен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува студен въздух.

Облачността над страната ще е значителна, все още на много места ще превалява сняг, но от запад валежите ще спират, с изключение на Югоизточна България, където ще продължи да вали през целия ден.

Остават условията за виелици и образуване на навявания.

Студено време, с минимални температури между минус 10 и минус 5 градуса, а максимални - между минус 5 и 0 градуса.

В сряда над западната половина от страната облачността ще се разкъса и ще намалее, докато над източната ще се задържи предимно облачно и на места ще превалява слаб сняг. Ще се задържи ветровито и ще има виелици и условия за навявания.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg