/ СИДП
Състезание по стрелба с гладкоцевно оръжие се провежда днес в ДЛС-Балчик. В надпреварата участват служители от всички стопанства на Североизточното държавно предприятие. Целта на състезанието е да бъде сформиран отбор по стрелба, който да представи предприятието на традиционния турнир в Пловдив. 

Отстреляха десетгодишен муфлон с рога над 95 см в ДЛС - Балчик

Вътрешното съревнование ще определи шестте най-добри стрелци от СИДП. През следващите два дни те ще останат в Балчик и ще мерят сили по между си, а в петък ще станат ясни имената на титулярите и резервите в отбора, информира ловният експерт на Североизтока инж. Тервел Стефанов.

Продължават активните системни проверки в горите

В надпреварата днес ще се включат и тримата състезатели, които в две поредни години печелят стрелбите в Пловдив. Това са Николай Тодоров от ДЛС - Черни Лом, Асен Христов от ДГС - Провадия и Исмаил Курдов от ДГС - Върбица. Николай Тодоров е победител и в индивидуалното класиране.

Състезанието по стрелба с гладкоцевно оръжие е традиционно и е част от изложението „Природа, лов, риболов 2019“, което в края на март отваря врати в една от палатите на Международен панаир - Пловдив.