Стопанинът на СКРусалка погаси концесионните си дългове
Стопанинът на СКРусалка погаси концесионните си дългове / Дарик Добрич, архив

Концесионният договор за Спортен комплекс „Русалка” няма да бъде развален. На днешната общинска сесия кметът Детелина Николова оттегли предложението си за прекратяване на контракта заради задължения към общината на концесионера "Би Ей Тур" ООД. От изявление на Николова стана ясно, че междувременно фирмата е погасила изцяло концесионната си такса от 25 140 лв. за 2013 година и 10 368 лв. за 2014 година. Това е направено на четири вноски на датите 10-ти и 20 март.

"Би Ей Тур" ООД дължи и 41 111 лева за местни данъци и такси. От тях 10 хил.лв. вече са изплатени, а собственикът на фирмата Йордан Андреев е заявил на проведени в кметството разговори, че ще внесе остатъка в общинската хазна на три вноски до 30 септември т.г.

Още преди седмица в ефира на Дарик радио съветникът Керан Керанов, който е и председател на общинската комисията за контрол на концесионните договори, заяви, че не очаква да се стигне до разваляне на договора за концесия на спортен комплекс "Русалка". Общината е била длъжна да внесе такава докладна записка по изискване на Закона на концесиите, като междувременно фирмата-стопанин е започнала да изплаща задълженията.