Стопани от Добрич и Каварна - с призове от Пчеломания 2012
Стопани от Добрич и Каварна - с призове от Пчеломания 2012 / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Недялка Михова получава приза „Пчелар на годината" на тазгодишното 9-о издание на специализираното изложение "Пчеломания". За „Проспериращ млад пчелар" е награден Божемир Тосков от Каварна. Отличията ще бъдат връчени на двамата стопани на официална вечеря от 19.30 часа от "Добрички панаир" АД - организатор на изложението.

Недялка Михова е от Добрич и се представя със свой щанд на панаира. Тя сподели, че произвежда мед от 1994 година. Има кошери в общините Балчик и Добричка.

Участие в изложението тази година вземат над 50 фирми, съобщават от "Добрички панаир". Производители и търговци от България, Гърция, Италия, Чехия, Англия, Полша и Турция представят пчеларски продукти, инвентар, ветеринарно-медицински препарати и специализирана литература.

В залата на спортен комплекс "Простор" е подредена и традиционната изложба за детска рисунка на тема "Медът - сладкото злато на Добруджа". В експозицията участват над 250 творби.

В съпътстващата програма на форума, пчелари ще дискутират възможностите за финансиране на сектора и необходимите средства за лечение на пчелите. Предвидени са срещи с представители на Министерство на земеделието и храните и ДФ „Земеделие".