Стефани Маринова от Студио „Сарандев” отново е отличена в конкурса „1000 стипендии”
Стефани Маринова от Студио „Сарандев” отново е отличена в конкурса „1000 стипендии” / netinfo

Една от стипендиите на Фондация „Комунитас" от конкурса „1000 стипендии" отива при Стефани Маринова от Студио за поп-рок певци „Сарандев" при Младежки център - Добрич. Тя печели стипендията за втори път - през 2013-та също бе сред класираните.

До финала Стефани се състезава в секция "Музика" с младежи от цялата страна на два етапа на пресяване на кандидатите. В първия кръг се представи с есе, демозапис с нейни изпълнения на българска и чужда песен, и препоръка написана от вокалния й педагог Елена Карабельова. Вторият кръг - индивидуално интервю, се проведе в началото на октомври в София. Там Стефани представи на живо други две песни и събеседва с комисията.

Стефани Маринова ще получи годишна стипендия за учебната 2015/2016 г., която се състои от финансова част и ваучер за закупуване на книги. 15-годишната възпитаничка на Студио „Сарандев" има спечелени 5 престижни награди от Национални и международни конкурси и фестивали през 2015-та, сред които и Гран при.

Конкурсът по проект "1000 стипендии" се провежда за девета поредна година. Той е създаден да оказва финансова и консултантска подкрепа на ученици от среден и горен курс, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството, и желание за бъдещо личностно развитие.