Корицата на книгата
Корицата на книгата / Дарик Добрич
В Добрич ще бъде представена поетичната книга на Стефан Жечев „Господарят на дивия плаж“. Събитието започва в 17.30 ч. в галерия „ Георги Петров“.
 
Книгата излиза от ИК „Ерго“ в София през 2016 г. Тя е представяна вече в столицата на Панаира на книгата в НДК, и в Шабла – родния град на поета. Стефан Жечев е роден през 1949 г. Завършил е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, българска филология. По професия – учител. През 2010 г. излиза първата му стихосбирка „На брега“. Печатал е в литературни алманаси, вестници, списания. Носител на национални литературни награди. Член на Сдружението на писателите в Добрич. Живее в Шабла.
 
Пред Дарик Стефан Жечев разказа, че втората му стихосбирка включва неща, писани в последните години. Някои от тях са започвани дори по време на час с ученици, докато те работят по своите съчинения и преразкази. „Поезията не е хоби. Когато стиховете дойдат, няма как да ги спреш, независимо къде си“, каза Жечев. Той призна, че на брега на морето се раждат повече стихотворения и затова мотото на книгата е „На морето, което освежи сетивата ми“. За него в поезията не е важно авторът да мисли, да разсъждава и да сипе сентенции, а да има свежи усещания, нещата да минават през сърцето“, защото поетите усещат по различен от останалите начин всичко наоколо.
 
Книгата „Господарят на дивия плаж“ ще бъде представена пред добричлии по покана на Общината, Сдружението на писателите в града и галерия „Георги Петров“.