Стартираха Ломоносовите дни
Стартираха Ломоносовите дни / dobrich.org

Стартираха проявите по повод патронния празник на Професионална гимназия по механотехника и електротехника „Михаил Василиевич Ломоносов”, информираха от училището. В рамките на Ломоносовите дни  ще се проведат конкурси за есе, презентация и брошура на тема „Ломоносов – личност, учен, поет”. Учениците ще изработят  визитна картичка, плакат и selfie на тема „Аз и моето училище”. Ще се състезават в рисуването на портрет на Ломоносов и карикатури на тема  „Смешното в училище”.

На 12 ноември започва турнирът „Тенис на маса”. Тогава се поставя началото на  традиционната Седмица на цветовете, в която учениците научават символиката на конкретни цветове и всеки ден се обличат в този цвят. Началото ще постави белият цвят, следван от зеления, червения, оранжевия и черния. В последния ден учениците ще кажат „НЕ” на агресията. Ще бъде прожектиран филм срещу проявите на агресия в българските училища. Знанията си по разговорен английски език и естетически умения ще демонстрират учениците, като организират изложба на рекламни и опаковъчни материали от хранителни и нехранителни продукти само с английски надписи.

В рамките на Ломоносовите дни завършващите ученици по традиция ще се  срещнат с представители на Военноморското училище – Варна , които са бивши възпитаници на гимназията. На 17 ноември ще се проведе тренировъчно занятие „Да оцелеем заедно”. Учениците от VІІІ-и и ІХ-те класове ще гледат филмите „Животът и делото на Ломоносов” и „74 години гимназия „Ломоносов”.

18 ноември е определен за Ден на кариерата. Ученици ще презентират професиите, специалностите и придобитите умения и компетенции. Ще бъдат отчетени дейностите по проектите „Ученически практики”, „УСПЕХ” и „Еразъм+”. Представителите на бизнеса ще имат възможност да заявят изискванията си към професионалното училище, подготвящо кадри за икономиката.

304 години от рождението на Михаил Василиевич Ломоносов и 74 години от създаването на Професионална гимназия по механотехника и електротехника „М. В. Ломоносов” ще бъдат отбелязани на патронния празник на 19 ноември. Възпитаниците на гимназията ще се включат в състезание „Достойни Ломоносовци”. Ще бъде организирано и забавно парти „Мис и Мистър Ломоносов”.