/ Дарик Добрич, архив
Община Генерал Тошево, Съюзът на българските писатели и Народно читалище „Дора Габе 1940” в с. Дъбовик обявяват процедура за участие в ХІII –я Национален конкурс за поетеси „Дора Габе 2018”. Конкурсът има за цел да продължи традициите в поезията на Дора Габе, вдъхновени от хуманизма, любовта към Добруджа, спомените за детството и стремежа към красота във всички нейни форми и проявления.

Инициативата "Пет дни за Дора Габе" възкреси спомена за голямата поетеса

ХІII-то издание на проявата се организира с подкрепата на Издателство „Български писател“ и Издателство „Захарий Стоянов“. В поетичната надпревара могат да участват поетеси от цялата страна, навършили 16 години, като всеки автор може да представи до три поетични творби.

Задължително условие е конкурсните творби да не са публикувани до момента. Участниците трябва да представят творбите си в срок до 5 октомври в три екземпляра на хартиен носител на адреса на Община Ген.Тошево или в електронен вариант на адрес kultura@toshevo.org

Община Добрич обяви процедура по връчване на Националната литературна награда "Дора Габе"

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на сайта на Община Генерал Тошево след церемонията по награждаването по време на празниците на града. Отличените стихове ще бъдат публикувани във в-к. „Словото днес“, сп. „Везни“, сп. „Антимовски хан“ и в-к. „Добруджански глас“.