Стартира проект Младежки информационно - консултантски център в Добрич
Стартира проект Младежки информационно - консултантски център в Добрич / Дарик Добрич - архив

Общинският младежки център „Захари Стоянов” и Фондация „Повик”, в партньорство с община Добрич, ще реализират проект „Младежки информационно-консултантски център” по Националната програма за младежта 2011-2015. Неговата основна цел е да затвърди механизма на цялостното информационно обслужване на младежите в Добрич за предоставяне на качествени и достъпни услуги, в съответствие с потребностите и интересите на младите хора, на базата на вече съществуващия опит и практики. Проектът е насочен и към родители, учители, представители на местната власт, като един от механизмите за достигане на целевите групи.

Програмата е ориентирана към млади хора, на възраст от 15 до 29 години, младежки организации и структури. Основните дейности по проекта ще се реализират на територията на Младежки център – Добрич и включват “информационни услуги”, “консултантски услуги” и “обучения”.

Младежкият информационно – консултантски център в Добрич ще разширява възможностите и условията за повишаване на информираността, неформалното образование, обучението и развитието на младите хора.  Ще се стреми към изграждането на устойчиво партньорство между младежите, местната власт и гражданския сектор.

Услугите на Центъра ще са достъпни и за младите хора от областта и цялата страна – чрез сайта на МИКЦ – Добрич. Продължителността на проекта е до ноември тази година, а финансирането се осъществява от Министерство на младежта и спорта.