/ ThinkStock/Getty Images
До 20 април родители на малки деца отново могат да подават документи за включване в проект „Родители в заетост”, съобщават от Агенцията по заетостта.

Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 и е насочен към подпомагане родителите, желаещи да продължат кариерното си развитие и същевременно да осигурят грижа за децата си.

От 26 март - 20 април родители на деца от 0 до 5 години, които не са записани в детски заведения, могат да подадат заявление за включване в проекта. От услугата могат да се възползват родители, които имат осигурено работно място по трудово правоотношение или са самонаети/ самоосигуряващи се лица, но към момента полагат грижа за децата си и не са се върнали на работа, както и  родители, които са безработни.

Заявления ще се приемат на хартиен носител, лично във всички бюра по труда в страната или на имейл: roditeli-v-zaetost@az.government.bg  (сканирани с подпис или електронно подписани). Подробна информация по проект „Родители в заетост” и условията за кандидатстване може да се намери на интернет страницата на Агенцията по заетостта.