Стария Добрич губи облика си
Стария Добрич губи облика си / снимка: Таня Топалова

Едно от лицата на града - Етнографският комплекс "Стария Добрич" губи облика си. За това са разтревожени от Клуб Лява политика, съобщи днес в ефира на Дарик радио Юлия Стаматова. Според общинския съветник Райно Митев все повече работилници, където се показваха традиционни български и добруджански занаяти, са затворени или предназначението им е сменено.
През 2009-та "Стария Добрич" отбелязва 30 години от създаването си като уникален паметник на етнографията и културата. Тържествата са планирани през октомври.

От клуба смятат още, че е погрешно решението на мнозинството в Местния парламент, да не се отпускат 75 000 лева от бюджета на общината за 2009-та за ремонт на мемориала Хан Аспарух. Това е обект също от първостепенно значение за почти несъществуващия туризъм в Добрич, подчерта Юлия Стаматова.

Редно е общината да помисли и да консолидира усилието си в почистването и поддържането на съществуващите безспорни символи на града. Да се подобри рекламата и обяснителните и указателни табели, както и да се мисли за създаването на нов, уникален продукт – културен, туристически или спортен.

Г-жа Стаматова подчерта, че не бива да се залъгваме, че Добрич е притегателен център, повтаряйки си го ежегодно, а да се съсредоточим в създаването на реални връзки с курортите и подобряване на инфраструктурните условия в града. Редно е така също общината да приема по-адекватно стотиците предложения, които постъпват от гражданите. За целта във фоайето на кметството може да се сложи пощенска кутия не само за сигнали срещу корупцията, но така също и за идеи. Засега такива можете да давате чрез он-лайн формата на общината на интернет страницата й – dobrich.bg.