Среща на поколенията организираха в ОУ Христо Ботев
Среща на поколенията организираха в ОУ Христо Ботев / Дарик Добрич

Среща между поколенията под наслов „Баба и внуче” организираха ученици от ОУ „Христо Ботев” в Добрич. Инициативата бе на училищния европейски клуб /УЕК/ и е посветена на Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията – 2012.

 

От 2009 г. насам, на 29 април Европа празнува Европейския ден на солидарност между поколенията. По този повод всички европейски училища отварят вратите си за възрастните хора, за да се изследва как диалогът между поколенията може да допринесе за по-добро образование и възпитание. Своите баби и дядовци посрещнаха в родното училище и ботевци. Какво означава активно стареене, как да се радваме на по-качествен живот, как да подобрим диалогът и връзките между поколенията – по тези въпроси разговаряха млади и стари. Участниците в срещата разказаха за любимите си занимания заедно, а на специално фототабло бяха показани моменти от ежедневието на внуци, баби и дядовци.

 

 

Учениците поканиха възрастните гости в компютърния кабинет на училището, където демонстрираха знанията си по информационните технологии. Членовете на европейския клуб поканиха пенсионерите и на своите бъдещи сбирки, а на 1 октомвриМеждународният ден на възрастните хора, ще подготвят за тях специално тържество, стана ясно на днешната среща.