От 9:00 до 19:00 часа от днес(25 март) до 27 март включително ще бъде преустановено преминаването на товарни моторни превозни средства (МПС) над 3,5 тона през ГКПП „Дуранкулак" на вход и на изход от страната. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си.

enlightenedПричината за преустановяването на движението е извършване на строително-ремонтни дейности по международен път I-9 на територията на Румъния в непосредствена близост до граничния пункт.       

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“ и „Оряхово“ на изход за товарни автомобили.

На границата с Турция движението е интензивно на ГКПП „Капитан Андреево" и ГКПП „Лесово" на изход за товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия. Строително-монтажни дейности на ГКПП „Калотина" налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, предупредиха от „Гранична полиция“. 

На границата с Република Северна Македония движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Биляна Иванова, БТА