Спектакълът „Квартет за двама” на добричка сцена
Спектакълът „Квартет за двама” на добричка сцена / netinfo

Спектакълът „Квартет за двама” от Анатолий Крим на Театър „Искри и сезони” ще видят добричлии от 19.00 часа в залата на добричкия драматичен театър. Режисьор на постановката е Минчо Събев, а сценографията е на Невена Кавалджиева. Участват актьорите Искра Радева, Антон Радичев, Цветана Горкиева, Мартин Герасков.

“Квартет за двама” е типична комедия на ситуациите, която без капка пошлост представя  кризата на средната възраст, а тя в добавка с творческата криза ескалира до истинска лудост. Точно това се случва с композитора Евгений Александрович. Недооценен от своята гилдия и с брак, който отдавна не му носи никаква тръпка, той намира единствен изход от ситуацията като сваля свои студентки. Поредната му “жертва” - 18-годишната Женя, се нанася в дома му и това неминуемо ескалира напрежението между съпрузите. Но пренебрегнатата съпруга не смята да се предава лесно. Нейният новопоявил се любовник се превръща в тайното й оръжие, но заформилият се любовен четириъгълник не може да просъществува дълго.

С много чувство за хумор и по невероятно изобретателен начин текстът на Анатолий Крим ще накара много хора да се замислят. Други пък ще се забавляват на метаморфозите в отношенията между двамата съпрузи, които в общи линии минават по познатото “от играчка – плачка”. А удоволствието от гледането на пиесата се засилва от чудесния акьорски квартет Татяна Захова, Роберт Янакиев, Донка Аврамова-Бочева и Анатоли Лазаров /bella.bg/.