Спектакъл учи децата на правилата за безопасност на пътя
Спектакъл учи децата на правилата за безопасност на пътя / netinfo

Работа по проект "Спри, дете!" започна сдружение с нестопанска цел "Деца в Европа", съобщават от УС на организацията. Проектът е предназначен за деца на възраст от 5 до 12 години. Неговата цел е запознаване на децата с правилата за безопасно движение по пътищата, създаване на полезни навици, свързани със сигурността им на пътя.

По проекта ще бъде създаден спектакълът "Спри, дете!" Постановката ще бъде представена в държавен куклен театър „Дора Габе” в Добрич, както и на сцените на културни институции в Добричка област. На малките зрители ще бъдат предоставяни образователни материали, свързани с безопасността на движението. В постановката ще участват деца от различни етнокултурни общности.

Преди време сдружение „Деца в Европа” реализира спектакъла на ултравиолет „Заедно във времето”, посветен на присъединяването на България към Европейския съюз и финансиран от Министерството на държавната администрация и административната реформа. Спектакълът бе представен пред над 1000 деца от детски градини и начален етап на обучение в Добрич. Той гостува и в Тервел, Кайнарджа и Балчик по покана на общинските администрации.