Спектакъл на Красимир Ранков спечели първа награда на фестивала в Каварна
Спектакъл на Красимир Ранков спечели първа награда на фестивала в Каварна / Община Каварна

Завърши 18-ят национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна". Участие в тазгодишното издание взеха над 300 актьори от България и Румъния. В конкурсната програма се включиха 19 любителски състава. По традиция представленията на домакините от Каварна не участваха в разпределението на наградите. Изпълненията на участниците бяха оценявани от жури с председател доц. Виолета Гиндева и членове Станка Калчева, Крум Гергицов, Филип Трифонов и Злати Златев.

Първо място за най-добър спектакъл в тазгодишното издание на фестивала получи постановката „Драг и робът" от Никола Русев, режисьор и сценограф Красимир Ранков, представление на театрален състав при Дом на енергетика към „АЕЦ Козлодуй" ЕАД, гр. Козлодуй.

Голямата награда на името на проф. Гочо Гочев се присъди на спектакъла „Добрият доктор" от Нийл Саймън, режисьор Петър Тосков на общински театър при Дом на културата „Енергетик" - гр. Гълъбово.

Награда за най-млада актриса и най-млад актьор получиха Грациела Йорданова и Радил Христов от ДТС „Зеници" Каварна, които направиха своя дебют на театралната сцена в спектакъла „Снежната кралица" на режисьора Димитър Еленов. Най-голям зрителски вот събра спектакълът „Безумна фамилия" на театралния колектив при НЧ „Отец Паисий - 1893" - гр. Велинград, който заслужи наградата на публиката.