СОУ П.Р.Славейков започва учебната година в ремонт
СОУ П.Р.Славейков започва учебната година в ремонт / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

До края на септември ще приключи ремонтът в СОУ "П.Р.Славейков", обеща директорът му Георги Георгиев. За разлика от останалите 6 учебни заведения, които се обновяват по общинския проект от края на май, при нас ремонтът започна на 12 юли, отбеляза той.

На 15 септември учениците ще бъдат посрещнати както подобава, обещава директорът. Довършителни работи има по фасадата, по административния корпус и физкултурния салон. Майсторите няма да пречат на учебния процес. Дейността е организирана така, че те да преминават по източното, а учениците - по западното стълбище. "Имаме уговорка с фирмата - изпълнител да няма достъп между работещите и децата", съобщи Георгиев и добави, че след приключването на ремонта, скелето около сградата ще се свали в почивните дни, за да не се пречи на учебния процес.

Трудно ще бъде за преподавателите ни, които не могат да влизат в учителската стая, но документацията вече е преместена в друг кабинет, който ще се използва, каза още Георгиев. Физкултурният салон засега не е необходим, тъй като децата ще спортуват на открито. Класните стаи вече са почистени, за първия учебен ден се подготвят и коридорите.

130 първокласници ще прекрачат утре прага на СОУ "П.Р.Славейков", което е най-голямото в града. Техният брой не е бил толкова голям от 15 години насам, отбеляза директорът Георгиев.

СОУ "П.Р.Славейков" започва учебната година в ремонт
netinfo