Смениха управителя на ВиК Добрич
Смениха управителя на ВиК Добрич / Дарик Добрич - архив

Управителят на „ВиК” Добрич е сменен със заповед на министъра на регионалното развитие. Новината потвърди пред Дарик досегашният шеф на водното дружество инж.Юлиян Иванов, който и днес е на работното си място. Той информира, че негов наследник на поста ще бъде бившият главен инженер на компанията Димитър Радушев, който посетил фирмата и показал заповед за назначение.

До момента инж.Юлиян Иванов не е получил заповед за освобождаване от длъжност, нито е информиран за подобно намерение. Той не скри разочарованието си пред Дарик и бе категоричен, че „смяната е задкулисна  и цели да блокира дейността на дружеството, от което някои хора искат на всяка цена да изчезнат важни документи”.  „Надявам се с назначаването на новото правителство следващата седмица подобна кадрова грешка да бъде поправена, въпреки желанието на зам.-министър Радослав Русев, който направи смяната в последните си два работни дни”, коментира още Иванов. Припомняме, че сегашният зам.-министър на Министерството на регионалното развитие Радослав Русев също оглавяваше водното дружество в Добрич в периода от октомври  2012 г. до юли 2013 г.

На нарочна пресконференция утре от 11.00 часа инж.Юлиян Иванов ще представи информация за финансово-икономическото състояние на „ВиК”  Добрич и документи за минали периоди от развитието на дружеството.