Смениха началника на РИО в Добрич
Смениха началника на РИО в Добрич / Sofia Photo Agency - архив

РИО – Добрич е с нов началник. Със заповед на министъра на образованието проф. Тодор Танев досегашният шеф  Дариела Вълканкина е освободена и на нейно място е назначен Любомир Тодоров – началник отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност” в инспектората.

Тодоров ще заема поста до обявяването на конкурс за длъжността, като междувременно ще съвместява досегашната си длъжност с началническото място. Той коментира пред  Дарик, че тепърва ще обмисля дали да се яви на конкурс за постоянно място начело на инспектората.

В момента усилията на екипа са насочени към подготовката на държавния  план – прием за учебната 2015 – 2016 г., който трябва да бъде представен до края на месеца пред Областния съвет по заетост, а в средата на февруари и пред образователното министерство, съобщи Тодоров.

Той е роден през 1965 г., завършил е „Биология и химия” в ШУ „Св.Константин Преславски”, семен, с две деца.

Потърсена за коментар по повод рокадата в РИО – Добрич, досегашният началник  на инспектората Дариела Вълканкина заяви: „Решението по принцип може да коментира този, който го е взел. Да не забравяме, че и моето назначение преди година се случи по същия начин. Не се притеснявам, че ще се върна към професията си на учител, притеснява ме единствено това, че освобождаването ми се случва по средата на учебната година и ще трябва да се регистрирам като безработна на борсата”.