Слънчево, но до обяд
Слънчево, но до обяд / Дарик Нюз - архив

До обяд ще е предимно слънчево. Но по-късно през деня ще има развитие на купеста облачност, главно над крайните западните райони, Предбалкана, Източна Стара планина и Лудогорието, където е възможно на отделни места краткотрайно да превали и прегърми, съобщава НИМХ-БАН.

Ще духа слаб до умерен североизточен-източен вятър. Горещо, максималните температури ще са между 30 и 35 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

По Южното Черноморие ще се задържи предимно слънчево, а с временно увеличение на облачността - по северното крайбрежие.

Вятърът ще е слаб от североизток, по-късно през деня - от изток. Горещо, с максимални температури 29-32 градуса. И температурата на морската вода е твърде висока, около 27 градуса. Вълнението ще е около 2-3 бала.

Твърде топло време в планините. На 1200 м дневната температура ще е около 24 градуса, а на 2000 м - около 17 градуса. Вятърът по билата ще е умерен, от североизток. Преди обяд ще е слънчево, след обяд - с развитие на купесто-дъждовна облачност главно над Рила, Пирин и Стара планина, където на места краткотрайно ще превали и прегърми.

В сряда и четвъртък на много места в Западна и в Централна България ще паднат краткотрайни, в отделни райони - интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури и временни усилвания на вятъра. Възможни са градушки. Над Източна България времето ще се задържи предимно слънчево и горещо, с температури до 33-34 градуса. В останалата част от страната максималните температури ще бъдат между 26 и 31 градуса.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред наSinoptik.bg