Славка Петрова отново е председател на ОС в община Добричка
Славка Петрова отново е председател на ОС в община Добричка / netinfo
Славка Петрова от БСП беше преизбрана на поста председател на Общинския съвет на община Добричка. Това се случи при учредяването на новоизбрания местен парламент. За досегашната председателка гласуваха 15 от общо 21 съветника. 6 гласа събра инж. Петър Петров от ГЕРБ.

Първата сесия бе водена от най-възрастния общинар – 72-годишния Стоян Тодоров от групата на БСП. Кметът на община Добричка Петко Петков, който е на този пост за пети мандат, общинските съветници и 43 кметове на населени места положиха клетва и получиха удостоверенията си от председателя на ОИК Георги Иванов. Той пожела на народните избраници сили, здраве, дръзновение и спорна работа през мандата.

Рекордьор по брой мандати в общината е 60-годишният Стойо Стоев, който е избран за кмет на село Победа за десети път. Той заема поста от 1979 година.

Групата на БСП е най-голяма в Общинския съвет на община Добричка – тя се състои от 9 съветника. Следват ГЕРБ и ДПС с по 4 души. По двама общинари имат „Атака” и коалицията „ЗНС, СДС, ДСБ”.