Славейковите празници завършват с концерт
Славейковите празници завършват с концерт / Дарик Добрич

СУ „П.Р. Славейков" чества патронен празник на 17 ноември. В 11.30 ч. в актовата зала започва концерт на учениците от VII до XII клас. По-рано се изявиха и по-малките - от средния курс на обучение.

Тази седмица животът в училището е наситен с много мероприятия и тържества, посветени на патронния празник. Първокласниците поднесоха цветя пред барелефа на Славейков, второкласниците се подготвиха да рецитират произведения на великия българин, а четвъртокласниците подредиха изложба с картини от живота и творчеството на писателя - патрон. Децата от третите класове и техните родители участваха в състезание „Мама, татко и аз".

Учениците от петите класове посетиха Етнографската къща, шестите класове подготвиха и издадоха книжка с избрани произведения на Петко Славейков, а седмокласниците организираха математическо състезание „Знам и мога", в което спаринг-партньори им бяха връстниците им от СУ „Св. Св. Кирил и Методий". Учениците от горен етап се включиха в благотворителна кампания за събиране на помощи за деца, лишени от родителски грижи.

Славейковите празници завършват с концерт
netinfo