Симона Методиева е носител на приза „Рицар на добрата воля”
Симона Методиева е носител на приза „Рицар на добрата воля” / Дарик Добрич

16-годишната Симона Методиева беше отличена с приза „Рицар на добрата воля" за цялостен принос в доброволчеството през 2015 година на тържество, организирано от фондация „Ръка за помощ". Наградата се връчва по повод Международния ден на доброволеца - 5 декември, по инициатива на Националния алианс за работа с доброволци /НАРД/.

Носителката на приза Симона Методиева е ученичка от 10 клас в Езикова гимназия „Гео Милев”. Тя е доброволец в Центъра за работа с доброволци към фондация "Ръка за помощ".

Симона Методиева е носител на приза Рицар на добрата воля
netinfo
Координаторът на центъра Нели Карталова подчерта, че организацията е започнала дейността си преди три години с трима доброволци, а към днешна дата в нея работят над 40 доброволци на възраст от 15 до 19 години. Младежите се включват в проекти и различни кампании, насочени към уязвими групи. На доброволен принцип те работят с ромските деца, които посещават детска градина "Надежда", както и с деца със специални нужди, които ползват услугите на Центъра за обществена подкрепа към фондация „Ръка за помощ”.  Младежите участват в инициатива за превенция на насилието, която се провежда в няколко училища в Добрич, организират кампания за набиране на хранителни продукти за приюта за бездомни мъже, а също посещения в Старческия дом.

Носителката на годишната награда „Рицар на добрата воля” е определена на базата на номинациите на останалите доброволци в организацията, подчерта  Нели Карталова.

Симона Методиева е носител на приза Рицар на добрата воля
netinfo

Симона Методиева получи отличието си от кмета на града Йордан Йорданов, който беше гост на тържеството. Той пожела на младежите да продължават да носят добрата воля в себе си и да помагат на хората в нужда, като подчерта, че чрез доброволчеството се натрупва истински житейски опит. „Аз самият съм част от организация към ООН и съм бил на ваше място през годините, помагал съм на хората”, отбеляза кметът. Не се предавайте пред препятствията по пътя си, подкрепяйте се и бъдете заедно, каза още Йорданов.

Симона Методиева е носител на приза Рицар на добрата воля
netinfo

"Благодари за честта, благодаря на доброволците, с които заедно като екип сме помагали на хората”, заяви от своя страна Симона Методиева. Още три момичета от Езикова гимназия  бяха отличени за активна доброволческа дейност. Това са Пресияна Влаева, Теодора Ройдева и Моника Василева.

Симона Методиева е носител на приза Рицар на добрата воля
netinfo

Към младите доброволци от града се обърна и председателят на фондация „Ръка за помощ” Албена Бонева. „Благодарим ви, че всеки път когато участвате в нашата дейност вие променяте света около вас и би трябвало да сте изключително удовлетворени”, каза тя.

Симона Методиева е носител на приза Рицар на добрата воля
netinfo

Яница Стойкова, която също членува в доброволческата организация към фондация „Ръка за помощ” прочете есе за доброволчеството. „Да си добровелец е мисия за повече щастие, усмивки, доброта, мисия за повече опит и познание. Когато един доброволец прави някого щастлив, той е два пъти по-щастлив”, каза момичето, а останалите доброволци излязоха спонтанно на сцената за обща прегръдка.

Симона Методиева е носител на приза Рицар на добрата воля
netinfo


Поздравителни адреси до доброволците в Добрич изпратиха френският посланик у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, областният управител Детелина Николова, Областната организация на БЧК. Видеообръщения направиха Ренета Венева - председател на УС на Национален алианс за работа с доброволци и Георги Богданов - изпълнителен директор на Национална мрежа на децата. Освен доброволците в тържеството се включиха родители, директори на училища, представители на Регионалния инспекторат.
Симона Методиева е носител на приза Рицар на добрата воля
netinfo