Силистренци получиха материали по безопасност на движението
Силистренци получиха материали по безопасност на движението / ОДМВР Силистра

Десетки водачи, пътници и пешеходци в Силистра днес получиха печатни материали с превантивни съвети по безопасност на движението. Във връзка с 21 септември - Европейски ден без загинали на пътя, пътни полицаи и млади червенокръстци проведоха съвместна акция в централната част на областния град.

В Алфатар, наред с полицейските служители, в кампанията се включиха децата, завършили Детска полицейска акадамия през юни тази година. Общината, съвместно с МКБППМН,  изготви специални брошури, посветени на Европейската седмица на мобилността и на опазването на най-уязвимите участници в движението - децата.

Същевременно в Силистренска област се провежда 24-часова специализирана полицейска операция под наименованието EDWARD - European Day Without A Road Death, целяща да подпомогне безопасното придвижване на участниците в движението и да сведе до минимум предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

Инициативата на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL за отбелязване на 21 септември като  Европейски ден без загинали на пътя в област Силистра е подкрепена от Областна администрация, Български Червен кръст и община Алфатар.