Сидеров: След изборите ще имаме коалиция на далаверата
Сидеров: След изборите ще имаме коалиция на далаверата / Дарик Добрич

"Златният пръст" в парламента вече е на Бойко Борисов, заяви пред журналисти в Добрич лидерът на Атака Волен Сидеров. „Една година ГЕРБ проглушиха ушите на всички с градската легенда, че Атака крепяла  кворума на това Народно събрание, а се оказа, че всъщност те крепят управлението на ДПС", коментира Сидеров.

Според него след парламентарните избори ни очаква неясна коалиция на далаверата, основна роля в която ще играят ГЕРБ, ДПС и "България без цензура". "Не включвам в тоя списък БСП, защото не знам дали ще съществува като партия или ще се разцепи на няколко парчета", каза още лидерът на Атака.

Сидеров обяви, че партията му вече се готви за избори и ще бъде част от следващия парламент. Започнали са обиколки в страната, където се провеждат срещи със симпатизанти и граждански организации. Ние сме за една по-суверенна политика, за повече регулация и държавно участие в икономиката, за приятелство и икономическо сътрудничество с Русия, заяви Сидеров.

„За мен е тревожна информацията, че ГЕРБ и ДПС гласуваха  закон, с който слагат цензура  върху говоренето по банкови теми. Не мога да разгледам другояче този закон, освен като изключителен удар срещу демокрацията и свободата на словото, коментира още лидерът на Атака.

Той обяви, че след Добрич ще посети село Рогозина. "Получихме тревожен сигнал за проучване за добив на шистов газ в селото, затова ще го проверим и ако се окаже, че там се прави проучване в нарушение на закона ще уведомим съответните инстанции", заяви Волен Сидеров.