Ще възстановяват басейна Русалка
Ще възстановяват басейна Русалка / centersport.org
Ще възстановяват басейна "Русалка"
23954
Ще възстановяват басейна "Русалка"
  • Ще възстановяват басейна "Русалка"

След две години най-много Добрич трябва да има отново закрит плувен басейн за състезания и тренировки на всички водни спортове, както и две съвременни спортни зали за мини футбол, хандбал, волейбол, баскетбол, тенис. Трябва да заработи и младежката танцова площадка в градския парк.

Това обещават новите концесионери на три обекта - Спортен комплекс "Русалка", Ученическата спортна школа /УСШ/ и Младежката танцова площадка. Те бяха определени от Общински съвет Добрич.

Басейнът "Русалка" ще бъде изграден отново в пълния си размер. Новите стопани - "Би Ей Тур" ООД с управител Йордан Андреев залагат на енергийна ефективност и ще монтират слънчеви колектори, за да понижат разходите за поддръжка на скъпоструващото съоръжение. Ще се развиват спортовете, които и сега се практикуват в комплекса. Има намерение да се организират републикански и дори международни състезания и да се работи активно с деца.

Младежката танцова площадка ще има лятно и зимно приложение, като лятното се очаква да е готово до края на 2010 година, когато ще започне и ремонтът на вътрешните части. Това обеща пред Дарик инвеститорът от Варна Борислав Димитров от фирма "Любенас" ЕООД. Площадката ще се оформи като място със забавления за деца, както и кафене за родителите.

"Изида" ООД на Младен Матеев ще развива УСШ. Там има нужда най-напред от ремонти на сервизните помещения и съблекалните, както и на настилката в основната зала и на прозорците. Ще се заложи на работа с децата след 5-годишна възраст и развиването на техните заложби, каза Матеев. Ще се тренират волейбол, баскетбол, тенис и мини спортове - футбол и др. В комплекс "Изида" ще има скоро и закрит плувен басейн.

Чуйте в подробности намеренията на концесионерите в аудиофайла в следния ред - Борислав Димитров (с него разговаря Таня Топалова), Йордан Андреев и Младен Матеев.

Ще възстановяват басейна "Русалка"
netinfo

Проектът на "Изида" за залата на УСШ