Съдят мъж от Генерал Тошево за катастрофа с ранен
Съдят мъж от Генерал Тошево за катастрофа с ранен / Thinkstock/Getty Images
23-годишният Станислав Д. от Генерал Тошево е предаден на съд по обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за нарушаване на правилата за движение по Закона за движение по пътищата с причиняване на осем средни телесни повреди по непредпазливост на друг шофьор, съобщават от Апелативната прокуратура.

Тежкият пътен инцидент станал на 19 септември 2016 г. на пътя Добрич – Варна, в землището на село Зорница. Подсъдимият Станислав Д. управлявал лек автомобил „БМВ“. На остър десен завой той не избрал подходящата скорост и не се съобразил с мокрия и хлъзгав терен на пътя и изгубил контрол над колата си, която се завъртяла и ударила в мантинелата. След удара колата отскочила и движейки се странично, навлязла в насрещната лента, където ударила челно автомобила на пострадалия М.Й.

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза установила осем средни телесни повреди на пострадалия М.Й., които затруднили за около 6 месеца движението му. Получените травматични увреждания обусловили временно разстройство на здравето му, неопасно за живота.