Ще почиват ли добричлии тази година?
Ще почиват ли добричлии тази година? / Валентина Добринчева
Ще почиват ли добричлии тази година?
31397
Ще почиват ли добричлии тази година?
  • Ще почиват ли добричлии тази година?

Най-баналният въпрос на 2010 година - "Отразява ли ви се кризата?", решихме да насочим и към лятната почивка на добричлии. Местните хора са облагодетелствани от близостта на морето и могат дори да не си позволят голяма ваканция някъде, поне да отскачат да се потапят в сините вълни и да препичат гръб на брега всяка събота и неделя.

Какво се оказа от нашата анкета, която направихме заедно със стажантката ни от СОУ "П.Р.Славейков" - десетокласничката Николета Тодорова. Хората, които срещнахме по улиците на Добрич и се съгласиха да отговорят, бяха пенсионерка, строител, работничка, барман и млада майка. За съжаление те няма да почиват - и то голяма част от тях не само в настоящата кризисна година, а като принцип в последните лета. Това се дължи на професиите им, свързани със сезонния труд, както и с недостиг на финанси. Решихме да анкетираме и хора на работните им места, с надеждата, че поне те ще почиват - и се оказахме прави. Двете дами, които откликнаха, предпочитат близките курорти и Северното Черноморие.

Разбира се, в кризата проблясва още една искрица оптимизъм, и тя идва от младата част от обществото, казва Николета Тодорова. Неуморните юноши, безспирно продължават пътешествията си на автостоп по пътищата на България, отърсени от мисълта за недостиг на средства, маршрут и престой, придружени единствено с емоция, положително настроение и добри приятели.

Анкетата можете да чуете в прикачения файл.