Ще отворят за ползване игрищата на „Простор“ след месец юни
Ще отворят за ползване игрищата на „Простор“ след месец юни / Община Добрич
Ще отворят за ползване игрищата на „Простор“ след месец юни
86195
Ще отворят за ползване игрищата на „Простор“ след месец юни
  • Ще отворят за ползване игрищата на „Простор“ след месец юни

Обновените игрища в спортен комплекс „Простор" все още не се използват, с изключение на едно - с изкуствена трева, където се тренира футбол. Това съобщи в ефира на Дарик управителят на Общинско предприятие „Спортни имоти" Пламен Папазов. Комплексът бе ремонтиран във втория етап на проекта за обновяване на Градски парк „Свети Георги". Част от настилките на площадките, обаче, не са направени добре и фирмата-изпълнител е поела ангажимент да отстрани нередностите, но това може да стане само при сухо и топло време - т.е. през месец юни. След това игрищата ще бъдат въведени в експлоатация, обясниха за Дарик от Общината.

На „Простор" са реконструирани четири площадки за тенис с червена настилка, две многофункционални с акрилна настилка, игрище за плажен волейбол и футбол с пясък, футболно - с изкуствена трева, площадка за лека атлетика. Поставени са фитнес уреди на открито, три тенис маси и детски тренажор.

Около всички игрища са изградени метални огради, като най-висока /7 метра/ е тази на футболното. То се ползва в момента, както от детскo-юношеската школа на ФК „Добруджа", така и свободно при предварително записване, съобщи Пламен Папазов. Спортните обекти ще бъдат предоставяни на гражданите безвъзмездно в следващите 5 години, както е разписано в проекта. Ще се налага предварително записване, за което ще отговаря служителят в комплекса, който може да бъде открит в зала „Добротица" и на телефон 058/602 419. Работното време през летния сезон ще бъде от 8.00 до 22.00 часа, а в останалите месеци - до 19.00 ч. Има и монтирано осветление. Докато не се спортува, оградите на площадките ще бъдат заключвани, с цел по-надеждното съхранение на съоръженията и защита от вандализъм, каза Папазов.

Спортен комплекс „Простор" съществува от 1979 г. и досега не е правен съществен ремонт. Площадките са били с шамотена настилка, която трудно се поддържа. Новите решения създават много по-добри условия и изискват по-малко средства за поддръжка, заяви той.

Чуйте какви възможности дава обновеният спортен комплекс "Простор" в аудиото.