Ще избират кмет на Стария Добрич
Ще избират кмет на Стария Добрич / Дарик Добрич

Избори`2011 продължават, ще се избира кмет на Стария Добрич. Идеята е на актьорите Валентин Андреев-Рафе, Красимир Демиров  и писателя Ангел Веселинов. Тя бе оповестена по време на  празничното предаване на Дарик-Добрич по повод 17-ия рожден ден на радиото, на което те бяха почетни водещи.

Изборите ще се проведат на 2 декември, петък. "Гласуването ще стане във фурна, вместо в урна", обявиха инициаторите. Ще се използва микровълновата фурна в кафенето на Мино в Стария град.

Вече са ясни основните правила, по които ще протече изборният ден. Всеки гласоподавател трябва да си носи бюлетините от вкъщи, като те задължително трябва да са белязани. Купуването и продаването на гласове е задължително. Минималната цена на един глас е 300 грама.

Валентин Андреев- Рафе вече обяви кандидатурата си за кмет. По думите му сега това място няма управа, която да следи за реда. Кампанията му, която вече стартира преминава под мотото "Стария Добрич да стане още по-стар!". За председател на Централната избирателна комисия е избран Красимир Демиров. Той обяви, че регистрацията за участие в изборите ще става след депозиране на 1.5 до 2 литра домашно, майсторлъшкият суджук е препоръчителен. Председател на местната избирателна комисия-МИК ще бъде собственикът на кафенето Мино Минов. Ангел Веселинов се кандидатира за общински съветник.

"След като идеята се реализира ще станем като Ватикана-град в града", заявиха инициаторите.

Идеята вече е подкрепена от екипа и слушателите на Дарик-Добрич.

Ще избират кмет на Стария Добрич
netinfo