Ще информират здравния министър и общините за проблемите в добричката болница
Ще информират здравния министър и общините за проблемите в добричката болница / Областна администрация - Добрич

Добричката болница спешно се нуждае от 4 броя апарати за хемодиализа, които са жизнено важни за ефективността на оказваното лечение. Това стана ясно след проведена среща между Областния управител д-р Маргарита Новоселска и директорът на МБАЛ – Добрич д-р Трифон Йорданов, информираха от Областна администрация. Болницата изпитва и остра нужда от осигуряване на транспорт /микробус/ за диализно болните от региона и областта. За нуждите на отделение „Диализно лечение“, необходимото приблизително финансиране е в размер на 120 000 лв.

Другият въпрос, който не търпи отлаган за добричката болница, е свързан със закупуване на рентгенова тръба за компютърния томограф /скенер/, чиято стойност възлиза на около 220 000 лв.

В хода на проведената среща с Областния управител, е бил обсъден и острият недостиг на кадри, както и предстоящите ремонти в болницата. Набелязани са последователни спешни стъпки, срещи и действия, включително информиране на Министъра на здравеопазването, общините и други заинтересовани страни с изключително сериозната ситуация в МБАЛ - Добрич, информират още от Областна администрация.