Ще има нов конкурс за отдаване на стоматологията на концесия
Ще има нов конкурс за отдаване на стоматологията на концесия / netinfo
Общинският съвет прекратява процедурата за предоставяне на концесия на сградата на Стомотологичен Център – Добрич, стана ясно на днешната сесия на местния парламент. Причината е, че в установения срок 18 август в кметството не е постъпила нито една оферта, въпреки че са били продадени два комплекта документи за участие в процедурата.

Общинският съвет реши да обяви нов конкурс за отдаване на сградата на концесия. Тя е за услуга и има за предмет управление и поддържане на Стоматологията за лечебно заведение, като се извършат и някои частични ремонти. Максималният срок е 25 години. Концесионерът се задължава да осигури възможност за осъществяване на съществуващите медицински дейности в сградата - стоматологична помощ, рентген, физиотерапия и медикотехническа лаборатория. Новият наемател трябва да инвестира един милион лева за реконструкция и модернизация. Той няма право да променя предназначението на обекта.

Размерът на минималното годишно концесионно плащане бе намалено от 447 552 лева на 250 000 лева за новата процедура. Първата година от договора е гратисен период.