Ще има ли паметник на генерал Иван Колев в Добрич?
Ще има ли паметник на генерал Иван Колев в Добрич? / netinfo

Няма одобрен проект за изграждането в Добрич на паметник на генерал Иван Колев, стана ясно днес. На втория тур на общинския конкурс, проведен на 16 юли, журито с председател зам.-кмета арх.Пламен Ганчев разгледа трите класирани проекта. Журито е било единодушно, че не може да присъди първа награда на нито една от разработките, тъй като те не покриват напълно условията и изискванията на конкурса. Присъдени са награди от по 1000, 800 и 500 лева на авторските колективи на трите проекта. Първият е на скулптора Димитър Янков, вторият - на Никола Станчев и третият е със скулптори Гълъбин Христов, Илиян Михайлов и Стефан Маринов. 

Журито реши да се даде възможност на най-добре представилия се проект да бъде преработен и да бъде представен подобрен вариант. Ако той отговаря на изискванията, ще се пристъпи към реализация на проекта. Ако това не стане, сегашният конкурс ще се прекрати и ще бъде обявен нов. Около 380 хиляди лева ще струва изграждането на паметника на генерал Колев, припомниха от кметството. 

Общинарите подозират неетично отношение от страна на член на журито, чрез когото е изтекла информация за работата и коментарите на оценяващите. Днес кметът Детелина Николова сподели, че е получила възражение по конкурса, още преди да бъде разписан и оповестен протоколът с резултатите.