Щангистите няма къде да тренират
Щангистите няма къде да тренират / netinfo

Започна разчистването на руините, в които се превърна Клубът по вдигане на тежести в комплекс Изида в Градския парк. В ефира на Дарик радио, неговият председател Веселин Божков обясни, че вече са вдигнати 1/6 от големите  отломки. Под тях са излезли счупени съоръжение за коремни преси, тренажор, лежанка, дискове, телевизор и други. С това темпо чистенето ще продължи седмица, коментира той.

На около 50 000 лева са оценили от спортния клуб имуществото, което остана погребано. Те са го описали и предоставили на проверяващите органи и Община Добрич. Божков поясни обаче, че излизат неща, за които са забравили и сумата ще набъбне.

Вече върви следствие, каза също Божков. Той се надява до месец да разбере какво обезщетение ще получи за похабения инвентар. За виновна, след експертиза от РДНСК, бе призната строителната фирма "Добруджа Билдинг". Инвеститор е фирмата "Изида" на Младен Матеев, който е и председател на Постоянната комисия по спорт в Общински съвет Добрич.

Попитан къде тренират спортистите, Веселин Божков поясни, че залата, която Община Добрич е предоставила в Ученическата спортна школа не става, защото подът ще бъде разрушен при падането на една щанга. Управителят на Общинското дружество "Спортни имоти" Пламен Папазов, е признал, че засега няма пари за изграждане на нова зала или за инвестиция във вече избраната, за да бъде тя пригодена за вдигане на тежести. Не се знае също дали ще бъде възстановена разрушената, каквото е желанието на Божков и щангистите.

Най-добрият състезател на добричкия клуб Анани Ташев, вече е отказал състезание в края на месеца в Австрия, поради невъзможността да се подготви.