Шоу с радиоуправляеми корабни и авиомодели в парка /СНИМКИ/
Шоу с радиоуправляеми корабни и авиомодели в парка /СНИМКИ/ / Дарик Добрич

Демонстрационно шоу с радиоуправляеми корабни и авиомодели на Клуба за „Авио и корабомоделизъм“ при Младежки център – Добрич и Сдружение „Модел клуб Добротица“ се проведе в градския парк. Десетки добричлии наблюдаваха зрелищното събитие до малкото островче в езерото. В демонстрацията участваха около 20 корабчета, радиоуправляеми хеликоптери и самолети и два дрона.

На шоуто бяха показани професионални лодки, които участват в състезания. „В момента те развиват скорост до 70 км./час, но по принцип такива модели се движат и по-бързо“, каза пред Дарик председателят на сдружението Драгомир Драганов. Заниманието е доста скъпо - цената на показаните професионалните модели лодки е около 1500 лева, а иначе достига до 2500 евро, без допълнителното оборудване. Хеликоптерите  струват между 4 и 8 хил.лева.

От месец в Младежкия център действа кръжокът за радиоуправляеми модели, в който се занимават 9 деца над 10-годишна възраст. Драганов съобщи още, че на 12 април, в Деня на авиацията и космонавтиката, в Дом-паметник „Йордан Йовков“ ще се открие изложба с модели на кораби, самолети и ракети.

Шоу с радиоуправляеми корабни и авиомодели в парка /СНИМКИ/
netinfo