/ netinfo
За две катастрофи, регистрирани на 15 май в Добрич и региона, информират от полицията.

Камион блъсна възрастен мъж на добричка улица

Около 16:00 часа, на 15 май е получено съобщение за възникнал пътен инцидент по пътя с. Нова Камена -  село Кочмар. На място е установено, че лек автомобил „Дачиа” с варненска регистрация при маневра завой, без да подаде светлинен сигнал засича и удря изпреварващия микробус „Форд”, с добричка регистрация.

Мъж от Добрич и жена от Плевен пострадаха в катастрофа на пътя за Албена

Вследствие на сблъска, двете превозни средства напускат пътното платно. От удара е пострадал водачът на лекия автомобил „Дачия” - 29-годишна жена от варненското село Момчилово. Жената е настанена в добричката болница с комоцио, без опасност за живота. 36-годишният водач на микробуса от Варна не е пострадал.
 
Отново на 15 май, около 13:00 часа е получен сигнал за катастрофа с пострадал по ул.„Кирил и Методий” в Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Опел” с добричка регистрация удря пресичащ пътното платно 40-годишен добричлия.

"БМВ" се обърна по пътя Балчик-Албена, водачът е в болница

Водачът на автомобила е отвел пострадалия пешеходец за преглед в добричката болница,
където той е настанен за лечение с охлузни рани на главата и крайниците, без опасност за живота. Двамата участници в пътното произшествие са с отрицателни проби за употреба на алкохол. съставени са им актове за административно нарушение по Закона за движение по пътищата.