Шепа добричлии почетоха паметта на загиналите по пътищата
Шепа добричлии почетоха паметта на загиналите по пътищата / Дарик Добрич

Шепа добричлии дойдоха в църквата „Света Троица”, за да почетат паметта на загиналите в катастрофи в Световния ден в памет на жертвите на пътя. „От година на година ставаме все по-малко” – сподели пред Дарик Антоанета Малева – председател на сдружение „България Вита”, което е основен организатор на инициативите в Добрич. Представители на БМЧК, община Добрич и Областна администрация бяха сред присъстващите.

Малева припомни, че сдружението отбелязва Световния ден в памет на жертвите на пътя от 2008 година, когато в двора на храм „Света Троица” бе изграден оброчен кръст. „Обръщаме се към всички участници в движението – пешеходци и водачи – да спазват правила за безопасност, да бъдат по-толерантни и възпитани един към друг” – призова Антоанета Малева.

 

В памет на загиналите добричлии по пътищата на областта и страната бе отслужена заупокойна литургия и панихида. В словото си пред малцината присъстващи отец Стоян Стоянов призова „да засилим вярата си и да превърнем църквата в пътеводна звезда в живота си.

„Ако спазваме Божиите закони и правила, няма да се случват такива трагедии по пътищата” – подчерта отецът.